Skip to main content

Winning Wednesdays

Op woensdag 11 maart reed ik naar het Holland Casino Utrecht toe om daar als goochelaar op te treden voor alle gasten tijdens de Winning Wednesdays. Het was er rustiger dan normaal maar ook niet zo gek met alle onrust vanwege het virus. Toch maar geen handen schudden en grapjes over het virus achterwege laten. Een truc die in de handen van de toeschouwer moet gebeuren maar geïmproviseerd met een doekje. Reacties zijn goed, maar ik weet dat ze beter zijn als het in hun handen gebeurt. Op de weg terug alvast bedenken hoe ik dit vrijdag en zaterdag kan verbeteren bij mijn volgende voorstellingen.

En dan op donderdag het telefoontje waarin blijkt dat voorlopig al mijn voorstellingen worden afgezegd tot nader order. Maar geen probleem, want ze worden zo spoedig mogelijk alsnog geboekt. Langzaam dringt het tot me door… wanneer is spoedig? Dit betekent in ieder geval in de maand maart geen inkomen meer, maar wel de betalingen aan het einde van de maand. Ik hoor 6 april als einddatum en ga er nog even heel naïef vanuit dat dit nog wel meevalt. En dan komt deze week het besef dat grote en kleine feesten en bijeenkomsten waar ik mijn werk uitvoer voorlopig niet meer gehouden zullen worden.

En nu? Waar kan ik als goochelaar en entertainer nu nog mijn brood verdienen? Eind vorig jaar was ik al begonnen met het opzetten van mijn “BalloonMagic” ballonbedrijf maar daar is nu ook niet echt vraag naar merk ik. Vrolijke ballonbogen, pilaren en grote harten horen bij feest, niet bij de mineur die er nu heerst. Of juist wel..?!

Vandaag (woensdag 18 maart) dit ballonnenhart gemaakt met wit kruis om iedereen die Nederland op dit moment op de been houdt een hart onder de riem te steken.

Inmiddels de boodschap van onze premier gehoord en het pakket nood-red-maatregelen voor de ZZP-ers waar ik ook onder val komt er, maar een X aantal maanden geen inkomen en wel de kosten, hoe ga ik dit vol houden? Waar kan men nu nog een goochelaar gebruiken? Helaas ben ik geen tovenaar, anders had ik het wel geweten….