Skip to main content

HOE WORDT JE ONDERNEMER..?

 

Magisch Entertainer en Inspirator Louis Baerts bij Louis Baerts
7 artikelen
22 mei 2022
Hoe wordt je ondernemer, dat is iets wat ik mij niet af hoef te vragen, toch..? Met een vader die een eigen zaak heeft en ik als gedoodverfde opvolger ging ik na de MAVO een handelsopleiding volgen. Boekhouden, etaleren en natuurlijk de andere vakken moesten mij opleiden tot een ondernemer die de zaak zou overnemen. Als hobby was ik al jaren bezig om in huiskamers tijdens kinderfeestjes de aanwezige kids (én ouders!) te vermaken maar dat was natuurlijk geen beroep waar je geld mee kon verdienen.

In 1984 studeerde ik af en had ik mijn diploma middelbaar middenstandsonderwijs. Ik kocht een auto en ging net als mijn vader langs bij plaatwerkerijen en spuiterijen om spullen te verkopen. Ik had wel een opleiding, maar verkopen is toch wel even een ander vak waar ik ook heel snel achter kwam. Ik kan mensen niet iets verkopen dat ze niet nodig hebben, en dat is toch wel één van de vereisten als vertegenwoordiger! Inmiddels bleven de voorstellingen komen en werd het steeds drukker tot ik in 1994 een aanbieding kreeg om voor een groot internationaal bedrijf optredens te gaan verzorgen door heel Nederland. Slapeloze nachten en eindeloze gedachten. Ik kon niet naar mijn klanten toe want ik moest optreden maar ik kon niet optreden want ik moest naar mijn klanten toe. De keuze was voor mezelf vrij snel gemaakt maar toen moest ik mijn vader gaan vertellen dat ik de zaak niet ging overnemen….

Na een aantal weken dralen uiteindelijk een vrijdagmiddag geprikt om het nieuws te gaan brengen dat ik mijn hart ging volgen en de zaak niet ging overnemen. Met knikkende knieën en vol zenuwen ging ik zitten en stotterend deed ik mijn verhaal met onthulling. Het werd even stil… Waarna mijn vader (waar mijn moeder bijzat) de onsterfelijke woorden sprak: Oh, maar dat hadden we allang aan zien komen hoor..! Blijkbaar hebben andere mensen soms nog eerder door wat je van plan bent dan jijzelf…

De andere zaak verkocht en ik ben als goochelaar en magisch entertainer nu alweer 26 jaar zo blij en trots dat ik toen de moed heb gehad om mijn uitgestippelde pad te verlaten en mijn hart te volgen. Met vele 1000en lachende gezichten, hartverwarmende reacties en welgemeend applaus in mijn gedachten en in mijn hart kan ik alleen maar zeggen dat je altijd je hart moet volgen, hoe moeilijk het soms ook is. Niet alleen jij, maar ook zoveel andere mensen worden er gelukkig van als jij kan doen wat je wilt. Je straalt het uit en mensen voelen dat, met een mooie reactie of een bemoedigende blik als gevolg. Ga door, je bent goed bezig..!