Skip to main content

Groot groeien, nou graag… Of toch juist niet…

 

Voor de meeste mensen betekent groter groeien meer werk, geld, aanzien en succes. Maar ook zorgen, meer personeel, meer belasting en minder nachtrust. Ik heb gemerkt dat vooral mijn succes vaak weer positieve consequenties heeft voor anderen, zowel om mij heen als tijdens mijn werk. Ik ben namelijk goochelaar, of magisch entertainer zoals de moderne benaming tegenwoordig is en bij mij de “lading” ook veel beter dekt. Succes wordt bij mij net als bij anderen door veel mensen vaak gemeten aan applaus, veel voorstellingen, een mooie auto en een fijn huis om in te leven.

Maar succes is voor mijzelf vaak de mooie momenten, fijne gesprekken en vele “toevallige” gebeurtenissen. Positieve dingen die gebeuren en ontstaan tijdens mijn voorstellingen, niet gepland of geregisseerd. En die nooit iemand ziet behalve ikzelf en daar wordt ik soms nog wel blijer en gelukkiger van. Men beleefd deze momenten wel, maar staat er vaak niet bij stil en ik geniet dan weer van het moment dat ik even gecreëerd en gegeven heb. Even mensen 15 minuutjes uit alle waan van de dag halen en even niet aan alle eventuele problemen, nare gedachten of zorgen die ze hebben laten denken, is toch ook heel waardevol? Vaak gebeuren er tijdens mijn act geheel onverwachts dingen die de gasten verbazen, verwonderen, aan het denken zetten, verbinden en vooral even los maken uit het hier en nu. Men denkt er eigenlijk niet eens over na maar laat het gebeuren, vaak vol overgave.

Volwassenen vol enthousiasme nog actiever en fanatieker mee laten doen aan je show dan de kinderen ooit zouden doen? Heerlijk om mee te maken en te zien gebeuren! Of een kind laten schaterlachen en daardoor de ouders weer vertederd laten kijken, dat zijn toch geluksmomentjes?

Niet in geld uit te drukken, maar daarom niet minder waard dit soort gebeurtenissen. Dus laat maar groeien, groot groeien mijn business, zodat dit soort momenten nog heel vaak mogen gebeuren. Geld is mooi en ook zeker nodig maar wat voel ik me af en toe gelukkig als ik in de auto weer onderweg naar huis rij…

#MAGIC #HAPPINESS #LOVEMYJOB #grotergroeien #positiefzakendoen #mooiewereld #bedrijfsfilosofie #manwithamission